met VRIENDEN

Klassiek To Go

Ontdek samen met één van de meest geliefde actrices van ons land een hoogtepunt uit de klassieke muziek: De 4 Jaargetijden van Vivaldi, live uitgevoerd door het Vivaldi Consort. Angela Schijf en haar orkest nemen je mee op een avontuurlijke reis, dwars door een barre winter, een sprankelende lente, een verzengende zomer en een onstuimige herfst. De gevierde kinderboekenschrijfster Imme Dros, in haar leven 16 keer bekroond met een Zilveren Griffel, schreef voor deze voorstelling een spannend sprookje.

Twee zusjes, de één braaf, de ander brutaal, belanden in de wondere wereld van Vrouw Holle. Daar moeten ze opdrachten vervullen en ontdekken ze de kracht van de natuur. Terwijl het brave meisje blijmoedig het graan oogst, ligt haar zusje met een cocktail te jammeren in de zon. Hoe kijk je naar de wereld om je heen? Wil je het mooie of het lelijke zien? En, als het er echt op aan komt, is het dan wel zo handig om altijd maar braaf te zijn?

Angela over 4 Jaargetijden: “Het plezier dat ik beleef aan klassieke muziek wil ik delen met zoveel mogelijk mensen. In onze voorstelling breng ik je naar een sprookjesachtige wereld vol avontuur!”

Klik hier voor de voorstellingen

 

 

Tirzah Quartet

Ter gelegenheid van het Master Meubel Outdoor weekend geeft het Tirzah Quartet samen met acteur Tom Van Landuyt een aperitiefconcert op zondag 19 maart om 10u30. Tijdens dit concert, ‘Tussen Liefde en Lente’, versmelten woord en muziek in een kleurig pallet van hartverwarmende klanken.

Het concert is gratis maar wegens het beperkt aantal plaatsen wordt u vriendelijk verzocht te reserveren via bovenstaande link.

Het Tirzah Quartet brengt de filmmuziek van John Zorn tot leven in een unieke bezetting van viool, harp, cello en (bas)gitaar. De arrangementen van het kwartet werden opgemerkt door de Amerikaanse componist zelf. Hij gaf het gezelschap de exclusieve toestemming zijn filmmuziek uit te voeren en nodigde hen uit om te spelen op zijn zestigste verjaardagsfeest tijdens Gent Jazz Festival in 2013.