KREUTZERSONATE

– het toneelstuk, met live muziek van o.a. Beethoven –

WIJ SPELEN NOG TOT 31 DECEMBER 2016 IN DE NEDERLANDSE SCHOUWBURGEN !!

Er zal rekening gehouden worden met het vonnis van de rechter.

Klik hier voor de persmededeling

Screen Shot affiche vr website

Foto affiche: Marc de Groot

Karsten en Hannah worden verliefd op elkaar. Ze trouwen, krijgen kinderen, hebben een goed huwelijk. Tot Hannah pianist Michaël leert kennen en, na jaren, haar viool weer ter hand neemt om samen met hem te musiceren. De intimiteit die door het musiceren tussen Hannah en Michaël ontluikt, maakt Karsten gek van jaloezie.

Een hedendaagse bewerking naar de ophefmakende novelle Kreutzersonate van Lev Tolstoj. In 1891 publiceerde Tolstoj De Kreutzersonate, genoemd naar een compositie van Ludwig van Beethoven. In deze novelle schets de Russische auteur hoe passionele liefde gedoemd is om langzaam weg te deemsteren. Meer 120 jaar later is dit beklijvende verhaal, dat tal van kunstenaars inspireerde, nog even urgent en herkenbaar als toen.

Acteurs Tom Van Landuyt en Angela Schijf (voor het eerst samen op het toneel) gaan met de Kreutzersonate van Lev Tolstoj aan de slag. Ze brengen hun verhaal in woord en muziek. Met live muziek van Ludwig van BeethovenCésar FranckManuel de Falla, Christoph Willibald Gluck en Frédéric Chopin, gebracht door de Nederlandse topmuzikanten, Myrthe Helder op viool en Nicolas van Poucke op piano. In een regie van Michael De Cock en een scenografie van beeldend kunstenaar Nicola Dinoia. Tekst: Tom Van Landuyt/Michael De Cock/Nikolaas Kende, naar de novelle van Lev Tolstoj “De Kreutzersonate”.

Een productie van Ilias vzw (roepnaam naastdeburen / BE en NL tour) en t,arsenaal mechelen (BE tour). Met steun van de Vlaamse overheid en Sabam for culture.

Kreutzersonate_Persfoto-3-(c)-NicolaDinoia

Foto scènebeeld: Nicola Dinoia